תעסוקה נתמכת היא שירות שמסייע לאנשים בעלי מוגבלות להשתלב בצורה מוצלחת בשוק העבודה. כיום זכאים לשירות המדובר אנשים שיש להם 40 אחוזי נכות ומעלה וכן אנשים שיש להם זכאות לסל שיקום של משרד הבריאות, כלומר מתמודדי נפש. כמו כן, השירות מתאים לאנשים שזכאים לשירות שיקום תעסוקתי שמגיע דרך משרד הרווחה והביטחון החברתי. במסגרת בשירות המדובר מוצע ליווי על ידי עובד השמה שהתפקיד שלו יהיה בעיקר לסייע לאדם למצוא עבודה שתותאם לו מבחינת הצרכים שלו, מבחינת רמת התפקוד ומבחינת היכולות שלו. השירות מציע לכל אדם להשתלב בעבודה המתאימה לו, למרות הקושי והחששות לצאת לעולם התעסוקה וכן, לתווך בין המעסיק לבין העובד בצורה ארוכת טווח, גם לאחר שהוא כבר משתלב בעבודה.
תעסוקה נתמכת- מה עושים בה?
כאשר אדם שמקבל שירות מרגיש כי הוא יכול ומסוגל לצאת לשוק העבודה, בין אם הוא מעוניין לעשות זאת לאחר הכשרה מוקדמת שהוא קיבל באחד ממרכזי ההכשרה המוגנים ובין אם הוא לא עבר את השלב המקדים המדובר, הוא יקבל ליווי של איש צוות מקצועי שיחד יבנה אתו יעדים, מטרות שונות וכן דרכי פעולה שיאפשרו לו להשתלב בצורה הטובה ביותר בכל מקום עבודה שהוא רוצה להשתלב בו. התהליך המדובר יכול לכלול מיפוי כיווני תעסוקה שונים וזאת בשל הכישורים, היכולות ומנגד החולשות של אותו האדם, הכנה של קורות חיים בצורה טובה ויעילה, תרגול סימולציות שונות של ראיונות עבודה שמטרתם היא להכין את האדם היטב לקראת ראיונות עבודה, חיפוש עבודה יחד וכן ליווי לראיונות עבודה.
כיצד בוחרים תעסוקה נתמכת?
ניתן למצוא תעסוקה נתמכת אצל גופים וחברות שונים, כאשר חשוב מאוד לבחור את המקום הטוב ביותר לקבל בו את השירות המדובר שכן, המטרה היא שמקבל השירות ישולב בסופו של דבר בשוק העבודה בצורה אידיאלית ולאורך זמן ארוך. לא תמיד קל לאותם אנשים שזכאים לתעסוקה תומכת לחפש, ולהתקבל לעבודות שונות באופן עצמאי. כאשר הם מקבלים ליווי מתאים וייעוץ, הם יכולים למצוא עבודה שתתאים להם בצורה מדויקת ותאפשר להם להתמיד בה.