כל אדם שרואה עצמו נפגע מצו ירושה שכבר הוצא רשאי להגיש לרשם הירושות בקשה לבטל את הצו. בחלק מהמקרים רשם הירושות עצמו מכריע בשאלה האם לבטל את הצו או להשאירו על כנו, ובמצבים אחרים הסמכות מועברת לבית משפט לענייני משפחה. בכל מקרה ביטול צו ירושה אפשרי רק על סמך הצגת מידע חדש בפני הרשויות, כזה שלא היה ידוע בעת הוצאת הצו, ועל כן מומלץ להיעזר בייעוץ משפטי על-מנת להבין אם ישנה היתכנות אמיתית למהלך. במשרד עורכי דין שפירא בוטרמן הצטבר ידע רחב היקף בתחום הצוואות והירושות והוא מתורגם לשירות מועיל במיוחד לכל מי שזקוק או זקוקה לעזרה.
הקריטריונים לפיהם נבחנת אפשרות ביטול צו ירושה
* מידע חדש – הקריטריון הראשון לפיהם מתקבלת ההחלטה אם לבטל צו ירושה שכבר ניתן הוא מהות העובדות שעומדות בבסיסי הבקשה. רק מידע מהותי שלא היה ידוע במועד מתן הצו עשוי להוביל לביטולו.
* מועד גילוי המידע – אם המידע הנ"ל היה ידוע למגיש הבקשה לביטול צו הירושה עוד לפני מתן הצו, נבחנת השאלה מדוע אותו מידע הוצג רק לאחר מתן הצו. באופן כללי ככל שחולף פרק זמן ארוך יותר ממועד הידיעה ועד להגשת בקשת ביטול הצו, כך הסיכויים שהבקשה תתקבל פוחתים.
* היקף הפגיעה במי שנכללים בצו הירושה – בחלק מהמקרים בוצעו פעולות שונות על סמך צו הירושה שכבר ניתן. כל פעולה כזו בוצעה כדין, וכמובן בתום לב, ולכן נלקחים בחשבון גם הנזקים למבצעי הפעולות אם הצו יבוטל (הן היורשים שנכללו בצו והן צדדים שלישיים).
זמינות גבוהה ושירות מסור
ביטול צו ירושה הוא כאמור פעולה שכדאי לבצע במהירות רבה ככל האפשר, הן על-מנת למקסם את סיכויי ההצלחה של המהלך והן על-מנת למנוע נזקים בלתי הפיכים על בסיס הצו הקיים. במשרד עורכי דין שפירא בוטרמן מודעים לכך, ועל כן מקפידים על זמינות גבוהה למען הלקוחות. כל פעולה נדרשת תתבצע בזריזות, ובמקביל ברמת דיוק גבוהה, והשירות כולו מתאפיין במסירות רבה וביושרה מלאה.